تحقیق راجب یکی ازاسیب های نوپدید اجتماعی اعتیاد به اینترنت
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی
آیا فرزند شما دچار اعتیاد به کامپیوتر است؟ چه باید کرد؟
 
این روزها شاید پدر و مادرهای زیادی در رابطه با اعتیاد فرزندانشان نگران باشند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم که این بخش را نیز در روش‌های درمانی اعتیاد  برای خانواده‌ها قرار دهیم. برای شروع، در زیر لیستی از نشانه‌هایی که از اعتیاد فرزند شما به اینترنت خبر می‌دهد نگاهی می‌اندازیم:
 
خستگی مفرط و بیش از اندازه
مشکلات درسی و تحصیلی
کاهش علاقه به عادات قدیمی
صرف نظر کردن از روابط دوستانه و گوشه‌گیری
نافرمانی و واکنش نسبت به خواسته‌ها
اگر فرزند شما سه مورد یا بیشتر از موارد بالا دچار شده است، بنابراین احتمال آلودگی وی به اعتیاد آنلاین بسیار زیاد است. از لحاظ روانی، نوجوانان و افرادی که به طور کلی در شرف رسیدن به بلوغ هستند به همان مقدار افراد بزرگسال، نسبت به ویژگی‌های جذاب اینترنت وابسته می‌شوند.
 
 
 
البته باید والدین در نظر داشته باشند که موارد بالا در نوجوانان و جوانان می‌تواند ناشی از اعتیاد به الکل، مواد مخدر یا حتی مواد غذایی نیز باشد. بنابراین برقراری ارتباط نزدیک با فرزندان تنها راه آگاهی از نوع اعتیاد آن‌هاست.
 
همچنین نکته مهم و موثری که والدین باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند، استفاده فرزندان معتاد از روش‌هایی همچون گریه کردن برای درمان مشکلات خود است. از عواملی که سبب بروز اعتیاد در فرزندان در خانواده می‌شود، می‌توان به مشکلات خانوادگی، همچون اعتیاد پدر یا مادر به الکل یا مواد مخدر، کار بیش از اندازه پدر یا مشکلات شناخته نشده و پنهان در خانواده اشاره نمود.
 
حالا، در صورتی که متوجه شدید که فرزند شما به اینترنت معتاد شده است آگاهی از روش‌های گفتگو و همراهی با فرزندان نقش بسیار مهمی پیدا می‌نماید. شما باید علاوه بر مهارت‌هایی که پیش از این از آن‌ها سخن گفته شد، از اساس روش‌های "برقراری ارتباط" چه برای درمان اعتیاد و چه در باقی مسائل اساسی زندگی، آگاهی داشته باشید.
 
این توانایی‌ها را در زیر با هم مرور می‌کنیم:
 
پدر و مادر ، در صورتی که می‌توانند برای کمک رسانی به یکدیگر در برابر فرزندان اتحاد ایجاد نمایید.
اهمیت خود نسبت به فرزندتان را به او نشان دهید.
یک زمان مشخص برای استفاده از اینترنت معین کنید.
قوانین منطقی برای این موضوع وضع کنید.
کامپوتر را پنهان نکنید! آن را در معرض دید قرار دهید.
فعالیت‌های دیگری را برای فرزندانتان مهیا کنید.
حمایت کنید، اما نه به این معنی که تنها از روی دلسوزی بر میل فرزندان رفتار کنید.
در صورت نیاز از منابع و موارد بیرونی برای اثبات حرف‌های خود استفاده نمایید.
مهمترین موضوع در رابطه با والدین در اینگونه موارد و موقعیت‌ها، اتخاذ جایگاهی مشخص و محکم برای کمک به فرزندان است. به هیچ وجه با صبر بی‌موقع اجازه ندهید که این مسئله به مشکلی بزرگ تبدیل شود و بعد به مبارزه با آن بپردازید. با فرزندان خود صحبت کنید و در تلاش برای ارتفای دانش خود در این رابطه باشید.
شناسایی علایم بهبود
 
شما به صورت منظم و طبق برنامه از پیش مدون شده خود از اینترنت استفاده می‌کنید و از برنامه از پیش تعیین شده برای حداکثر ساعات استفاده از اینترنت در هفته تخطی نمی‌کنید.
شریک شما، والدین و یا کسی که با او زندگی می‌کنید به شما از تغییرات واضحی که در رفتار شما در برابر آن‌ها نسبت به گذشته ایجاد شده است، سخن می‌گویند.
شما به اندازه معقول برای استفاده از سرویس‌های اینترنتی خرج می‌کنید و به نوعی حساب و کتاب خرج اینترنتی خود را دارید.
شما مسئولیت‌های کاری، درسی،‌ خانوادگی و ... خود را طبق برنامه‌ای که پیش از اعتیاد به اینترنت داشته‌اید  به صورت مرتب و کامل پیگری می‌کنید.
عادت‌ها، رفتار و علایقی که قبل از دچار شدن به اعتیاد داشتید و بر اثر اعتیاد از آن‌ها فاصله گرفتید، باز می‌گردند.
انرژی بیشتر و موثرتری از ارتباط با افرادی که مستقیما با شما در ارتباطند به نسبت افراد مجازی و غریبه در اینترنت می‌گیرید.
شما احساس فوق‌العاده‌ای از اینکه دوباره با دوستان و افرادی که دوست دارید بیرون بروید و زندگی اجتماعی واقعی را تجربه کنید، دارید. همچنین کمتر به دنبال جلب توجه دیگران هستید و بیشتر بر روی خود تمرکز می‌کنید.
هنگامی که به گذشته خود و اعتیاد خود نگاه می کنید، خودتان را فردی دیگر در زمانی کاملا جدا می‌بینید.
در صورتی که احساس می‌کنید علایم بهبود به مرور در شما ایجاد شده است،‌ باید به شما تبریک گفت. شما اعتیادتان را شکست‌ داده‌اید و از خطرات و مشکلاتی که این موضوع برایتان ایجاد نموده است، در امان هستید. در صورتی که در اجرای برنامه‌هایتان، خصوصا در روزهای ابتدایی، موفق نبودید، باید بدانید که روزهای ابتدایی درمان اندکی مشکل است و حتی شاید باعث ناامیدی شما از خودتان شود.مطمئنا بعد از بهبود، طعم خوش زندگی را احساس میکنبد
منبع:www.zoomit.ir/ 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک , دارو , اس , sms , خبر , جدید , فیلمwww , zoomit , ir/articles/etc/6586-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86 منبع ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

 

 


معمولاً افرادی که بیش از 5 ساعت برای شبکه‌های اجتماعی وقت خود را صرف می‌کنند به نوعی این عمل آنها منجر به معتاد شدن آنها به این شبکه‌های اجتماعی می‌شود.
گزارشها نشان داده است که سالانه صدها بیمار با چنین شرایطی برای رهایی از این شرایط به کلینیک‌های تخصصی لندن مراجعه می‌کنند.
کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان بالای 35 سال نیز به گیم نت یا اینترنت بیش از اندازه رجوع می‌کنند که در نهایت به معتاد شدن آنها منجر خواهد شد.
به گفته پزشکان، اکثر دختران به دلیل رقابت زیاد با هم سن و سال‌های خود به چنین اعتیادی مبتلا هستند.
پزشکان انگلیسی گفتند: این بیماران از کارهای اولیه و ضروری در زندگی خود غفلت می‌کنند و وعده‌های غذایی آنها دیر می‌شود و حتی فراموش می‌کنند که غذا بخوردند و بنوشند اکثراً دیر می‌خوابند و سر وقت به مدارس و محل کار خود حضور نمی‌یابند.
جمینای آدامز، نویسنده و تصویرگر کتاب در این باره گفت: من خود از معتادان اینترنتی بودم که در حال حاضر با تمرین‌های یوگا در حال درمان هستم.
وی افزود: اکنون هفته‌ای یک روز را کاملاً بدون اینترنت سر می‌کنم.
آدامز گفت: من نویسنده‌ام و در خانه کار می‌کنم و به تحقیق در اینترنت نیاز دارم اما به جایی رسیده‌ بودم که فقط 20 دقیقه می‌نوشتم و پس از آن به شبکه های اجتماعی رجوع می کردم. معمولاً همین طور است می‌خواهید چند دقیقه‌ای را در این شبکه‌ها صرف کنید اما ناگهان متوجه می‌شوید که ساعتها را در تلف کرده‌اید.

منبع:www.shafaf.ir

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

 

یکی از مرگبارترین بیماری‌های دنیا در دهه های اخیر همزمان با رشد تلفن های همراه هوشمند به شدت در دنیا فراگیر و باعث نگرانی کارشناسان بهداشتی شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،کارشناسان هشدار می دهند استفاده از تلفن همراه می تواند منجر به افزایش ریسک ابتلا به سرطان مغز شود.

گفتنی است، کارشناسان با مطالعه بر روی مبتلایان به سرطان مغز آمار ابتلا به این بیماری را 

به ادامه مطلب بروید


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک , دارو , اس , sms , خبر , جدید , فیلم ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

6 راهکار پیشگیری از اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، وارد خانه که می‌شود، با رویی مهربان پس از چند دقیقه سلام و احوالپرسی و ادای انسان‌های خانواده‌دوست را درآوردن، همزمان با خوردن چای که مادر یا همسر آماده کرده وای‌فای گوشی‌اش را روشن می‌کند. صدای دینگ‌دینگ وایبر وی را به وجد می‌آورد. چقدر مطلب که باید بخوانم و پاسخگو باشم! از محل کار تا منزل کلی دلتنگم شده‌اند! بالاخره مسؤولیت اداره گروه هم به عهده من است دیگر!  

پدر و مادر یا همسر و فرزند همچنان در خوشحالی رابطه گرم بدو ورود هستند که متوجه می‌شوند مثل همیشه سرگرم گوشی شده و هر چه می‌خواهند تعریف کنند گوش شنوایی نیست و مأیوس‌تر از قبل به گوشه‌ای می‌روند و سر خود را با دیدن تلویزیون یا انجام کارهای دیگر گرم می‌کنند.  متاسفانه چند وقتی است تمامی معاشرت گرمشان همین چند لحظه ورود به خانه شده است! آری! این واقعیت تلخ این روزهای بسیاری از ما در زندگی با شبکه‌های اجتماعی است.

وایبر اینجا، وایبر آنجا، وایبر همه‌جا!

با یک نگاه به کوچه و خیابان سطح شهر، تاکسی و اتوبوس و مترو با انبوه مردمی مواجه می‌شویم که با خود مشغولند، ناگهان می‌خندند، زیر لب چیزی زمزمه می‌کنند یا اخم می‌کنند و بعضی وقت‌ها هم ناسزایی به لب می‌آورند! خلاصه سر به زیر حرکت می‌کنند و یک انگشتی در حال لمس گوشی‌های هوشمند خود هستند.  تا چند سال پیش سفره‌های غذا حرمت داشت، زمانی که سفره پهن می‌شد همه به احترام آن دست و روی خود را شسته و با شوق و ذوق مشغول خوردن غذا می‌شدند اما اکنون جوانان و حتی برخی از همان آدم‌های قدیمی را باید با خواهش و التماس بر سر سفره غذا حاضر کرد. حتی پس از آمدن، همزمان با خوردن غذا مشغول جواب دادن به دوستان خود در وایبر، لاین و واتس‌اپ می‌شوند.  چند روز پیش در یکی از همین شبکه‌ها، مطلبی به طنز نوشته شده بود که فرد نوجوانی گفته بود: «دیشب اینترنتم قطع شد رفتم یه ذره با خانواده نشستم، باهاشون آشنا شدم به نظر آدماى خوبى میان!!!» هرچند این مطلب طنز بود اما تلخی واقعیت را به رخ ما می‌کشد.

دوستی‌ها و خیانت‌های وایبری!

به ادامه مطلب بروید

منبع :http://www.yjc.ir/fa/news/5104129/6

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک , دارو , اس , sms , خبر , جدید , ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

عتیاد اینترنتی نوعی اختلال روان‌شناختی- اجتماعی است که شامل نوعی وابستگی رفتاری به اینترنت است و استفاده‌ی بیمارگونه و وسواسی از اینترنت را شامل می‌شود. آمارها در ایران نیز نشان می­دهد که بیشتر کاربران دارای اعتیاد به اینترنت در ایران پسر هستند و همچنین میزان اعتیاد افراد مجرد به اینترنت چندین برابر افراد متأهل است

گروه فرهنگی-اجتماعی برهان/سعید واحدی فرد؛ اینترنت پدیده­ای است که در ابتدا برای تسریع ارتباطات نظامی و تحقیقات دانشگاهی پا به عرصهی وجود گذاشت. در سال 1962م. (Licklider) ایدهی یک شبکهی جهانی را مطرح ساخت که در آن کاربرانی که یکدیگر را نمیشناسند میتوانند از دادههای مشترکی استفاده نمایند. این پدیده با سرعت بسیار زیادی در جهان گسترش یافت تا جایی که پیشبینی می­شود در سال 2012م. میزان کاربران اینترنت در جهان به بیش از 2 میلیارد نفر برسد. در کشور ما نیز افزایش کاربران اینترنت رشد صعودی داشته به نحوی که کشور ما از نظر تعداد کاربران اینترنت در منطقهی خاورمیانه در رتبهی نخست قرار دارد.

 
ردیف
منطقه یا کشور
تعداد کاربران اینترنت
رتبه
1
ایران
36 میلیون و 500 هزار کاربر
اول در خاورمیانه
2
عربستان
11 میلیون و 400 هزار کاربر
دوم در خاورمیانه
3
رژیم اشغالگر قدس
5 میلیون و 263 هزار کاربر
سوم در خاورمیانه
4
سوریه
4 میلیون و 469 هزار کاربر
چهارم در خاورمیانه
5
امارات
3 میلیون و 555 هزار کاربر
پنجم در خاورمیانه
 
همزمان با افزایش تعداد کاربران اینترنت، نحوهی استفادهی افراد از این رسانه بحث در مورد تأثیر اینترنت بر سلامتی افراد جامعه را مطرح کرد. اعتیاد به اینترنت یک پدیدهی به نسبت جدید محسوب می­شود که از نظر بسیاری از پزشکان مغفول مانده است. مفاهیم اعتیاد به فنآوری توسط (Griffiths, 1996) و اعتیاد به رایانه توسط (Shotton, 1991) برای نخستین بار مطرح شدند. در تعریف اعتیاد، فراتر از مصرف مواد مخدر، تعریف اعتیاد در زمینهی رفتارهای اعتیاد آور مانند قمار، پرخوری (Lesuire & Bloome, 1993)، بازی­های ویدئویی (Keepers, 1990)، ورزش (Morgan, 1979)، روابط عاشقانه (Peele & Brody,1975) و تماشای تلویزیون(Winn, 1983) مورد بررسی قرار گرفتند.
 
 اولین بار مفهوم اعتیاد به اینترنت توسط (young 1996 م.) در طی انجام یک مطالعه مطرح شد و این مفهوم موضوع جدال برای دو گروه دانشگاهیان و پزشکان گردید. در ابتدا طرح آن بسیار طنزگونه می­نمود. اعتیاد اینترنتی در سال 2006م. توسط انجمن پزشکی آمریکا به عنوان اختلال روانی شناخته شد. آمارها نشان می­دهند 30 درصد جمعیت زیر 18 سال در کره جنوبی به اینترنت اعتیاد دارند (2009؛Ahn Dong-hyun)، همین آمار در مورد کشور چین به 14 درصد جمعیت زیر 18 ساله­ها در آن کشور می­رسد.
 
طبق تحقیقات در دانشگاه «هاروارد» بین 5 تا 10 درصد از کاربران از اعتیاد اینترنتی رنج میبرند. 25 درصد از افراد در همان 6 ماه اول استفاده از اینترنت به آن معتاد میشوند. آمارهای پژوهش در ایران نیز نشان می­دهد که بیشتر کاربران دارای اعتیاد به اینترنت در ایران پسر هستند و همچنین میزان اعتیاد افراد مجرد به اینترنت چندین برابر افراد متأهل است. اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال روانشناختی- اجتماعی است که شامل نوعی وابستگی رفتاری به اینترنت است و استفادهی بیمارگونه و وسواسی از اینترنت را شامل میشود.
 
 اولین بار مفهوم اعتیاد به اینترنت توسط (young1996 م.) در طی انجام یک مطالعه مطرح شد و این مفهوم موضوع جدال برای دو گروه دانشگاهیان و پزشکان گردید. در ابتدا طرح آن بسیار طنزگونه می­نمود. اعتیاد اینترنتی در سال 2006م. توسط انجمن پزشکی آمریکا به عنوان اختلال روانی شناخته شد.
 
 مشخصهی اعتیاد اینترنتی
 
بیشترین کشاکش بین پزشکان و دانشگاهیان این بود که پزشکان تنها تأثیرات مستقیم فیزیولوژیک را به عنوان نشانه برای اعتیاد قبول داشتند (اعتیاد اینترنتی تأثیرات جسمانی چندانی ندارد.) همچنین بسیاری اعتقاد داشتند که اعتیاد فقط باید به سوء مصرف مواد مخدر اطلاق شود. (e.g., Rachlin, 1990; Walker, 1989) میزان استفادهی 38 ساعت در هفته از اینترنت را مبنای اعتیاد به اینترنت می­گیرند. البته این نوع استفاده را باید جدای از استفاده از اینترنت برای اهداف کاری و غیرعلمی دانست. کارشناسان از 6 مشخصه برای تشخیص اعتیاد اینترنتی نام می­برند.
 
1. برجستگی: اینترنت تم غالب زندگی، احساسات و رفتار فرد باشد.
 
2. تغییر خلق و خو: فرد هنگام استفاده از اینترنت تغییر در رفتار و احساسات داشته باشد.
 
3. تحمل: افزایش میزان استفاده از اینترنت برای رسیدن به خلق و خوهای دلچسب.
 
4. علایم ترک: اگر فرد استفاده از اینترنت را متوقف کند دچار ناخوشی شده و علایم منفی مانند افسردگی و پرخاش از خود نشان می­دهد.
 
5. کشمکش: استفاده از اینترنت باعث به وجود آمدن درگیری با افراد دیگر در جریان زندگی روزمره می­گردد.
 
6. عود: بیمار تمایل به سرگرفتن رفتارهای اعتیادگونهی خود حتی سالها بعد از ترک دارد.
 
تست یونگ: در حقیقت فقدان چارچوب دقیق در زمینهی تعریف مؤلفه­های اعتیاد به اینترنت باعث آن گردیده است که کمی تعریف اعتیاد به اینترنت و تشخیص آن مشکل باشد.
 
یک مدل اعتیاد، مدل اختلال کنترل است که سازمان بهداشتی آمریکا در مورد سوء رفتار در زمینهی قمار اینترنتی منتشر کرده است.
 
یونگ با استفاده از همین مدل، معیارهای اعتیاد به اینترنت را با 8 پرسش مطرح می­سازد:
 
1. آیا شما فکر می­کنید که با اینترنت سرگرم هستید؟ در مورد تجربهی گذشتهی استفاده از اینترنت و در مورد تجربهی آیندهی استفاده از اینترنت این پاسخ را بدهید.
 
2. آیا فکر می­کنید باید به استفادهی طولانی مدت از اینترنت بپردازید تا به رضایت کافی برسید؟
 
3. آیا تا به حال بارها تلاش ناموفق برای کاهش استفاده از اینترنت داشته­اید؟
 
4. آیا زمانی که استفاده از اینترنت در شما کاهش می­یابد احساس بیقراری و افسردگی مینمایید؟
 
5. آیا نسبت به گذشته بیشتر در فضای آنلاین هستید؟
 
6. آیا شغل، حرفه، تحصیلات و رابطهی شما به دلیل استفاده از اینترنت به مخاطره افتاده است؟
 
7. آیا به اعضای خانواده، پزشکان و درمانگران در رابطه با استفاده از اینترنت دروغ گفته­اید؟
 
8. آیا استفاده از اینترنت به عنوان راه فراری برای مشکلات و خلق و خوی بد شما بوده است مانند اضطراب، افسردگی، درماندگی و احساس گناه؟
 
پاسخ­ها در طیف 5تایی لیکرت دستهبندی می­شوند و به هر پاسخ امتیاز داده شده و در نهایت نمرهی میزان اعتیاد فرد استخراج می­شود.
 
ادامه مطالب در ادامه مطلب

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک , دارو , اس , sms , خبر , جدید , ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

ازجمله آسیب های نوپدید اجتماعی می توان آسیب های ناشی از فضای مجازی،اینترنت، ماهواره، قرص‌های روانگردان صنعتی،آسیبهای مرتبط با تکنولوژی های جدیدارتباطی نام برد. آثار مثبت استفاده از اینترنت، به‌روزكردن اطلاعات، استفاده ازمطالب علمی، دسترسی به فناوری‌های روزاست اما، به موازات آن شاهد گرایش نوجوانان به چت‌روم‌ها، عشق‌های مجازی، كلاهبرداری و سوءاستفاده ازدختران و پسران با ارائه شخصیت‌های دروغین، ازدواج‌های اینترنتی، هرزنگاری، سرقت اطلاعات و اخاذی هستیم كه ازجمله آسیب‌های ناشی ازاستفاده ناصحیح از فضای مجازی و فناوری‌های نوین را نام ببیم.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار یزدبانو، استفاده از اینترنت خط موبایل برای چت کردن با استفاده ازنرم افزارهای چت مانندviber,line,whatsapp, واستفاده از موبایل، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی،استفاد ازمواد اعتیادآور صنعتی غیرداروئی(روانگردان ها) را از مهمترین و عمده ترین آسیب های نوپدید اجتماعی در استان عنوان کرد.


*افزایش استفاده از ماهواره
سیدعلی اصغر رفاهی، از افزایش استفاده از ماهواره در خانواده های استان در سال های اخیر خبرداد و گفت: این استفاده می تواند اثرات مخرب زیادی به همراه داشته باشد.
وی، تغییر فرهنگ و ارزش های اسلامی و ایرانی، بی حجابی و بدحجابی، بی غیرتی، ترویج و عادی شدن خیانت زن به همسر و البته شوهر به زن و ترویج خانواده های بی سامان و لجام گسیخته در مقابل ساختار سنتی خانواده را از اثرات استفاده از ماهواره برشمرد.


*شکاف عمیق اعضای خانواده و طلاق از آثار ماهواره
این مسؤول از دیگر اثرات را، شکاف عمیق بین افراد خانواده اعم از لحاظ عاطفی، از بین رفتن اعتقادات و باورهای مذهبی، افزایش طلاق، افزایش بزهکاری توسط فرزندان طلاق و افزایش قتل ها و خودکشی ها نام برد.
رفاهی گفت: برخی از شبکه های ماهواره ای از جمله شبکه GEM ،PMC، MANOTO ، FARSI1با پخش فیلم ها و سریال های بسیار جذاب به صورت شبانه روزی اهداف شوم خاصی را دنبال می نمایند که بسیاری از مردم از آنها بی اطلاع هستند.
وی دلیل این اهداف را بسیارهنرمندانه و غیرمستقیم عنوان کرد و افزود: بسیاری از این سریال های تهیه شده توسط غرب به هیچ عنوان در کشورهای خودشان به نمایش گذاشته نمی شود.
این کارشناس مهمترین اهداف این شبکه هارا، هویت زدایی از مفهوم خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی مستقل و مؤثر، تعصب زدایی از کانون خانواده، ترویج فمینیسم و کم رنگ کردن نقش مرد درجامعه و مخدوش نمودن رابطه فرزندان پسر و دختردرخانواده عنوان کرد.
رفاهی، افزایش عصبانیت و تند خویی و استرس، افزایش پنهان کاری، بی توجهی به خانواده و والدین، اختلال در خواب وخوراک، شروع ناسازگاری وبددهنی با اعضای خانواده، سوء استفاده و انتشارعکس ها در اینترنت و سرقت عکس های خانوادگی افراد از طریق نفوذ در گوشی آنها را  از اثرات مخرب استفاده از اینترنت و ابزارهای چت و حضور در شبکه های اجتماعی برشمرد.

منبع:http://tnews.ir/news/1F9632925791.html


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک , دارو , ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

اعتیاد یک بیماری است،

و ارتباطی به ضعف اخلاقی و یا تغییرات رفتاری ندارد

اعتیاد چیست؟

بسیاری از معتادان به علت عدم آگاهی از شرایط و وضعیت خود و انکار و خود فریبی درباره مشکلی که با آن دست به گریبان اند و یا داغی که به عنوان معتاد بر پیشانی آنان خورده است، کسانی هستند که در سکوت و تنهایی رنج می برند و کسی از رنج آنان آگاه نیست. وحشت و عدم آگاهی از چگونگی ترک اعتیاد سبب شده است تا بسیاری از معتادان نتوانند برای رهائی از وضعیتی که می توان آن را با موفقیت بهبود بخشید درخواست كمك کنند. در این مقاله اطلاعات کلی لازم در مورد این که چرا اعتیاد به مواد مخدر نوعی بیماری تلقی می شود و همچنین وجود دو نوع متفاوت از اعتیاد یعنی اعتیاد به مواد مصرفی و اعتیاد های رفتاری و نقاط تشابه این دو تشریح شده است.

 

اطلاعات کلی در مورد بیماری اعتیاد

  • بیماری اعتیاد یک مساله اخلاقی نیست
  • تعریف اعتیاد
  • انواع اعتیاد
  • تفاوت میان عادت و اعتیاد
  • تست اعتیاد
  • ترک اعتیاد
  • بیماری اعتیاد یک مساله اخلاقی نیست

    کسانی که معتاد می شوند افرادی سست عنصر و بی اراده یا از لحاظ اخلاقی فاسد نیستند. وجود چنین برداشت نادرستی سبب می شود که بسیاری از معتادان نتوانند درخواست كمك کنند و به خاطر اعتیادشان دچار احساس شرمساری شوند؛ کاری که هیچ نتیجه مثبتی به همراه ندارد واز این رو اقدام به ترک اعتیاد نمی کنند. معتادان به علت احساس شرمندگی ، ترس ، خشم و عذابی که می کشند، به حمایت نیاز دارند نه به چیز دیگری که حال آنها را نسبت به خودشان بدتر کرده و آنان را مقصر کند. واقعیت این است که اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری جسمی است .بیماری اعتیاد منجر به بروز اختلال در فعالیت پیام رسانی در سیستم مغز می شود. اکثر معتادان به سختی حاضر می شوند به این واقعیت تن دردهند که اعتیاد نوعی بیماری است و همین امر سبب می شود تا فرد معتاد احساس خجالت و شرمندگی کرده و بیماری اعتیاد خود را انکار واز ترک اعتیاد خود سرباز زنند.

     

    تعریف بیماری اعتیاد 

    اعتیاد یک بیماری مزمن، عمده، پیش رونده و كشنده است. بیماری اعتیاد نوعی ارتباط تسکین دهنده با یک ماده مخدرتأثیر گزار بر ذهن و یا رفتاری است که معتادان در برابر آن قدرت تصمیم گیری و کنترل خود را از دست می دهند.

  • ادامه موضوع به ادامه مطلب مراجعه کنید

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک , دارو , ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

اگرچه مفاهیمی چون "اعتیاد به تکنولوژی" در نوشته‌های "گریفیتز" (Griffiths) و اعتیاد به      رایانه در آثار "شاتون" (Shatton) مورد مطالعه قرار گرفته بودند اما اعتیاد به اینترنت اصطلاحی بود که اولین بار به وسیله یانگ مطرح گردید. این اختلال با عناوین متفاوتی از قبیل" وابستگی رفتاری به اینترنت"، "استفاده مرضی از اینترنت"، "استفاده مشکل‌زا از اینترنت"، "استفاده بیش از حد به اینترنت"، "سوء استفاده از اینترنت"، "غیر سازشی" و اختلال اعتیاد به اینترنت معرفی می شود.

اما عناوین اختلال به اینترنت واستفاده مرضی از اینترنت در نوشته های اخیرکسانی چون "یانگ"، "دیویس" (Davis)، "کاپلان" ((Caplan، "گلدبرگ" (Golaberg)، "گروهل" ((Grohol و "گریفیتز" بیشتر از عناوین دیگر به کار رفته است. به طورکلی این اختلال را می توان به عنوان نوعی استفاده ازاینترنت که بتواند مشکلات روان شناختی، اجتماعی، درسی یا شغلی درزندگی فرد ایجاد کند، تعریف کرد (امیدوار و صارمی، 1381 ص 52  ).

"اعتیاد اینترنتی به گستره وسیعی از مشکلات رفتاری وکنترل انگیزه استفاده ازاینترنت اشاره دارد. اعتیاد اینترنتی به عنوان یک رفتاروسواسی یا آرزوی برقراری پیوند، یا شاید حتی نمودی از انتقال و یا بازتاب روابط ابژه و یا رفع نیاز قلمداد می شود" (معیدفر، حبیب پورگتابی و گنجی، 1384ص 39).

افرادی چون یانگ و سایر روانشناسان معتقدند که زیاده روی دراستفاده از اینترنت، می تواند برای سلامتی فکری وفیزیکی شخص خطرناک باشد. اعتیاد به اینترنت کارکرد انطباقی شخص رامختل می کند. گروهی دیگرازروان شناسان معتقدند که لذتی که به خاطراستفاده ازاینترنت به فرد دست می دهد به هیچ وجه قابل مقایسه با لذت حاصل ازکوکائین ویا هر نوع ماده مخدردیگری نیست. به طورخلاصه، مروربرادبیات نظری وتجربی پیرامون اعتیاداینترنتی، نشانگر آن است که اعتیاد اینترنتی پدیده‌ای است که از سه ویژگی برخوردار است:

1)اعتیاد اینترنتی، نوعی اختلال و بی‌نظمی وسواسی است که برخی ویژگی‌های آن مشابه شرایط آسیب شناسانه است. در واقع زمانی می توان گفت که فرد دچار اعتیاد به اینترنت شده است که دارای علایم خستگی زودرس، تنهایی و افسردگی و غیره باشد.

2) اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال و بی نظمی روانی است. از این دیدگاه زمینه تحقیق جدیدی تحت عنوان روان‌درمانی اینترنتی  ظهور کرده است. این دیدگاه معتادان اینترنتی را به عنوان بیمار می‌بینند.

ادامه در ادامه مطلب

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , روش , ترک ,
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی
اکثر ما امروزه دچار اعتیاد به اینترنت ، گوشی همراه ، انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات شده ایم ، اگر می خواهید تا شادتر باشید باید سعی کنید اعتدال را رعایت کنید ،مراحل زیر را برای ترک اعتیاد به اینترنت و زندگی غنی تردنبال کنید.
 

اکثر ما امروزه دچار اعتیاد به اینترنت ، گوشی همراه ، انواع مختلف  تکنولوژی و اطلاعات شده ایم ، اگر می خواهید تا شادتر باشید باید سعی کنید اعتدال را رعایت کنید ،مراحل زیر را برای ترک اعتیاد به اینترنت و زندگی غنی تردنبال کنید.

ما واقعا از تکنولوژی سپاسگزاریم ، تکنولوژی زندگی ما را متحول کرده جهانی نو برای ما ساخته است ، می توانیم کارهای شگفت انگیزی انجام دهیم که تا چندی پیش شبیه رویا بودند ، اینترنت همیشه همراه ماست ، هرچیزی که بخواهیم را جستجو می کنیم و یاد می گیریم ، پاسخ پرسش هایمان را به راحتی در چند دقیقه پیدا می کنیم ، زندگی ما راحت تر و منظم تر شده ،حالا هم با وجود اپلیکیشن ها برای همه چیز کارمان راحت تر هم شده است .

می توانیم خرید کنیم ، از لباس و غذا گرفته تا لوازم خانه ، بازی کنیم ، ویدئو تماشا کنیم و از اخبار همه جهان آگاه باشیم ، شبکههای اجتماعی دوستان بیشماری برای ما ساخته اند دوستانی که شاید بیشتر از دوستان واقعی با آنها در ارتباط باشیم. خوب اما همه اینها هزینه ای دارد ،همه ما از چیزی رنج می بریم که به آن اوردوز اطلاعات گفته می شود !!

اما چطور می توانیم اطلاعات اضافی را بدون اینکه مسایل مهم را از دست بدهیم فیلتر کنیم ؟ چطور می توانیم زندگی خود را ازحجم زیاد اپ ها و سایت ها و اطلاعاتی که روزانه به سمت ما می آیند سم زدایی کنیم ؟ و چطور می توانیم روی چیزهایی که برای ما ضروری هستند تمرکز کنیم ؟ در واقع چطور باید تعادل را برقرار کنیم ؟

چندی پیش مطلبی در این مورد خواندم که اخبارا سترس زای جهان باعث می شود تا درمورد زندگی شخصی خود احساس بدی داشته باشید، این در مورد من درست بود چرا که با خواندن این خبرها ، می خواستم کاری انجام دهم ، به دیگران اطلاع رسانی کنم و یا اینکه به فکر تثبیت موقعیت خودم می افتادم می خواستم تبدیل به کسی شوم که به این مسایل توجهی ندارد ،حس می کردم که در اینصورت آدم بی قیدی خواهم بود که به دیگران اهمیتی نمیدهد ، اما متوجه شدم کسانی که این کار را می کنند بی قید نیستند بلکه آنها میدانند چطور اطلاعات را فیلتر کنند و روی چیزهای مهم تر تمرکز کنند ، آنها یاد گرفته اند چطور در زمان حال بهترین کاری که از دستشان بر می آید را انجام دهند نه اینکه بی تفاوت باشند .

من عادت داشتم روزانه بارها فیسبوک و توییترم را چک کنم و صدای خودم را اینطور به گوش همه برسانم ، درباره همه چیز احساس نگرانی می کردم ، درباره گرم شدن هوای کره زمین ، جنگ در نقاط مختلف دنیا ، مسایل سیاسی کشورم و حتی وقایع کشورهای دیگر ، مطالبی درباره خوردن غذاهای ارگانیک ، توصیه های سلامتی و غذای سالم ، مطالب روانشناسی، مطالب علمی ، پیچیدگی های علم فیزیک و حتی نکاتی در مورد زیبایی و مد را به اشتراک می گذاشتم .تنها وقتی یک روز گوشی موبایلم را در خانه جا گذاشتم فهمیدم که چقدر از وقتم را در شبکه ای اجتماعی می گذرانم !

همچنین متوجه شدم اکثر کارهایی که در شبکه های اجتماعی انجام می دهم علی رغم اینکه صادقانه بود ، حس خوبی به من نمی داد و تنها مرا ناراحت می کرد از خودم پرسیدم آیا تنها دیدن لایک دیگران به عکس یا مطلبم مرا خوشحال می کند ؟ آیا من واقعا تغییری ایجاد می کنم ؟ آیا لزومی دارد که من همه آن اخبار را بخوانم و بدانم ؟ آیا لازم است همه آن چیزهایی که مرا ناراحت می کند را به اشتراک بگذارم ؟ پاسخ این بود: نه واقعا !!
وقتی دیدم اکثر عکس هایی که دوستانم از من گرفته اند در حال کار با گوشی و لپ تاپ است فهمیدم که واقعا معتاد به اینترنت هستم و تصمیم گرفتم این را تغییر دهم و بیشتر در زمان حال زندگی کنم!!

خوب حالا برای ترک وسواس فکری ام چه کار کردم؟

ادامه در ادامه مطلب

منبع: آی بانو  http://www.parsine.com

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی
 
چند نکته از بزرگان در رابطه با اعتیاد
اعتیاد اداره زندگی را ناممکن میسازد(ترنس کورسگی )
عادت اول دوست انسان است و بعد دشمن او (مثل اسکاتلندی )
اعتیاد توانایی همکاری افراد را تاراج می کند ، اشخاص معتاد خود بزرگ بین هستند زیرا مواد و الکل این احساس را به آنها می بخشد که می توانند به تنهایی از عهده همه کارها برآیند(ترنس کورسگی)
اعتیاد میوه یک درخت بی بار است ( راب)
اعتیاد: حساسیت فیزیکی  و وسواس فکری است (راب)

اعتیاد بهای سنگین برای بقای کوتاه است (راب)
برای الکلی در حال مصرف فقط سه چیز ممکن است اتفاق بیفتد ، غیر قابل کنترل شدن امور ، توقف در لحظات و یا در خلسه فرو رفتن (راب)
بیماری اعتیاد به شخص اجازه دیدن وشنیدن نمی دهد(راب)
هرچند امروزه اعتیاد یک مشکل بین الملی است ،اما وسعت و زشتی آن پیوسته از حد واقعی خود کمتر نشان داده شده است. (ورنان کلمن)
بزرگترین ضعف روانی معتادان ،خودمحوری و خودبزرگ بینی است ،این مشکل ، آنها را غیر قابل دسترسی می کند و امکان کمک به ایشان را تقریبا به صفر می رساند(فروهر تشویقی)
عدم مصرف مواداعتیاد آور جهت دستیابی به بهبودی لازم است ، اما تنها هدف بهبودی نیست آموختن نحوه زندگی کردن به ک
باگران ترین وبهترین کلینیک یا متخصص اعتیادهم نمی توانیم برای معتاد پاکی بخریم .(در واقع بهترین چیزهای زندگی رایگانند)و خریدنی نیستند.ما فقط باید بخواهیم که آنها رابه دست بیاوریم (فروهرتشویقی)
دود...............آه...............اندوه...................رنگ.............زرد.................تعفن................پشت گوژ........
سم سیاه ............لذت............هوس............حسرت و آه.........تکرار.............عادت.............گرفتار. دست پازدن های بیهوده.....غرق شدن وتنیدن پیله درخویش بگسل بندها تا به کی در اسارت دیو سیاه ،دیشب را به تاریخ بسپار وبا امید به رستن مرواریدهای تاکستان آرزوهای فردا سرودامروز را سرکن تا ترانه های زندگی دوباره در رگهایت جاری شود .
برادر!خواهر!خفاش سیاه اعتیاد با تولد دوباره تو خواهد مرد وخاطرات بد را با خود خواهد برد(م.دشتی)
اعتیاد:اسارت نفس و بردگی و در خدمت وسوسه و هوای نفس بودن است و همچنین نادیده گرفتن و قطع امید کردن از نیروهای خداوندی و قدرت زندگی است (م.دشتی)
درد اعتیاد: درد تنهایی بی کسی و دوری از خداست با جمع بودن و با خدا ارتباط برقرار کردن و نزدیک شدن به اوبردردهای  اعتیاد می توان غلبه کرد. (م.دشتی)
هر عملی را از روی تمرین تکرار عادت می توانیم به اعمال روتین شده و روزانه مان تبدیل کنیم مثل مسواک زدن ،پس بیایید رفتارهای مفید را به همین شیوه در زندگی مان نهادینه کنیم. (م.دشتی)
وقتی در قید و بند اعتیاد هستی چشمانت قادر به دیدن حقایق زندگی نیست (م.دشتی)
اعتیاد     :ریسمان سیاه و پوسیده ای است که آویزان شدن به آن نتیجه ای جز فرو رفتن در قعر چاه تیره روزی و بدبختیهانیست (م.دشتی)
بازتاب و اثرات بیماری اعتیاد از بمب منفجر شده در هیروشیما و ناکازوکی هم بدتر است (م.دشتی)
اعتیاد:یعنی ناتوانی در برابر توانمندیهاییکه خداوند بعنوان نعمت در اختیار آدمی قرار داده است (م.دشتی)
اعتیاد:یعنی خسارت  به جسم و روح یعنی کفران نعمت ودهن کجی به ماهیت و خلقت انسان (م.دشتی)
اعتیاد:یعنی خود را فدای خودخواهی های  خود کردن (م.دشتی)
درداعتیاد: عدم آگاهی و جهالت است وقتی آگاهانه و صادقانه بازتاب اعمال اعتیادی و اثرات تخریبی اش را بررسی کنید درک مناسب تری از آن داریدودر آنصورت اگر بازهمین روبه را تکرارکنید دیوانگیست.(م.دشتی)
پرخوری هم مثل مصرف مواد یک اعتیاد است. فردمعتاد با مصرف مواد به صورت مقطعی و گذرا به سرخوشی دست پیدا می کند پرخور با خوردن غذا و در پایان خط هر دو ، تنها خسارت به جسم و روح عاید شخص می شود (م.دشتی)
مثلثی شوم ، مانع کارآیی نیروهای فعال در جوامع عقب مانده و تحت سلطه شده ،سبب رکود و سکون نیروی خلاق وفساد و تباهی اندیشه ها می گردد.سه راس این مثلث شوم عبارتنداز:فقر،جهل ، اعتیاد(شادی صالح پور)
بهبودی یعنی ترک مواد اعتیاد آور،ترک رفتارهای وسواسی و رسیدن به تعادل جسمی ، روانی ،اجتماعی و معنوی (مرلن میلر)
نویسنده: مجتبی دشتی 

 منبع:http://dashti620.persianblog.ir/post/8/


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ : یک شنبه 12 بهمن 1393
نویسنده : کیمیا فانی

چادر زن تاج سلطانی بود 
حافظش از شیر سلطانی بود
چادر زن بر هوس غالب بود
عزت زن را ز حق طالب بود
چادر زن کیمیای عزت است
چون نشان غیرت ملت است
از برون شرح درون می دهد
خشم دشمن را فزونی میدهد
صرفه دارد بهر زن در اقتصاد
صرفه اش باشد عیان از صد جهات
برسرزن هست مانند سپر
حافظ زن هست هنگام خطر
غنجه ای است تا هست پنهان در حجاب
می کند از او خزان هم اجتناب
تانقابش باز از سر میشود
بانسیمی زود پر پر میشود
حفظ چادر هست شیرین تر ز جان
بهر ایرانی ز عهد باستان
حفظ چادر بهر زن ها جوشن است
تیر جانسوزی ب چشم دشمن است

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برچسب‌ها: اعتیاد , به , اینترنت , اسیب , تحقیق , عکس , راه , چادر ,

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
درباره من: به وبلاگ من خوش آمدید در این وبلاگ مطالبی راجب اسیب های اجنماعی نوپدید (اعتیاد به اینترنت)برای شما بازدیدکنندگان گرامی اماده کردم عتیاد به اینترنت یا در سطحی وسیع‌تر استفاده بیش از حد از اینترنت و رایانه در زندگی و وابستگی به آن به صورتی که در انجام کارهای روزانه مشکلاتی پیش آید. این اختلال گونه‌ای از مشکلات روانی محسوب می‌شود که البته این طبقه‌بندی همچنان مورد تحقیق و بررسی است. فعالیت آنلاین افراد مبتلا به این اختلال می‌تواند انجام بازی‌های رایانه‌ای، وبلاگنویسی، پورنوگرافی، شبکه‌های اجتماعی یا خرید اینترنتی باشد. مخالفان این نظریه اعتقاد دارند که این نوعی عادت و رفتاری تکراری است و گونه‌ای از اعتیاد محسوب نمی‌شود.